En dag över

 
Idag går jag in i vecka 41. Övertid! Men det är ju ändå denna veckan jag tänkt mig att jag ska föda så jag är ju inställd på det, även om det är lite jobbigt med magen, höfterna och svullnaden. Idag har jag inte orkat ta några bilder på magen. Får se om jag hinner imorgon eller om något annat händer... Känner fortfarande ingenting, ingenting mer än de vanliga sammandragningarna.
 
Igår när jag var hos barnmoskan så fick jag nya tabletter mot klådan utskrivna. Tog en imorse och sov en stund innan lunch. Jag tog en till vid lunch och är trött nu igen. Ska jag vila nu innan Henke kommer hem? Då kanske jag är trött ikväll igen, annars tar jag bara en tablett till. Haha.
 
Och just nu har jag förberett maten till ikväll. Det fick lova att bli pannkakor då jag inte orkar ta mig någonstans för att köpa kassler som det var tänkt att vi skulle äta. Tror att jag efter vilan ska ställa mig och steka pannkakorna så att det bara är att värma på sedan. Så att vi kan ägna kvällen till varandra. Vi vet ju inte när bebisen är redo så lika bra att passa på att vila båda två i soffan framför en film eller serie.
 
 

Dagen D

 
Då var dagen här. Dagen för vår beräknade förlossning. Och inga tecken på att något ska hända. Det är ju bara 5% av alla barn som föds på sin beräknade förlossningsdag och vi har ju faktiskt siktat in oss på att jag ska gå över. Sedan är det bara en fråga om hur länge.
 
Var hos barnmorskan nu på förmiddagen. Allt var som det skulle så det är som sagt vara bara att vänta. Min snälla mamma ställde upp och åkte in till Strängnäs bara för att köra mig dit, då jag tycker det är jobbigt att gå så långt och extremt svettigt dessutom. Så nu ska vi strax äta lite lunch min mamma och jag. Vad jag ska göra resten av dagen vet jag inte. Vila kanske och se till att maten är på g när Henke kommer hem från jobbet. För han började ju jobba idag. Han har ju varit så rastlös de senaste två dagarna så jag förstår att han åkte iväg.
 
Den lilla, lilla magen på dagen då farmor begravdes
 
 

Bildbombar

 
Igår så blev det en bra och underbar frukost, som jag glömde att lägga upp bilder på. Så den får jag bjuda på idag! Ägg, oboy, rostade mackor, en knäckemacka och så härlig frukt.
 
 
Sådan här härligt god frukost borde man få äta varje dag, eller klart jag kan göra det men det blir rätt dyrt med frukten efter ett tag. Speciellt nu när jordgubbarna inte är jättebilliga och sedan är det ju något speciellt med jordgubbarna på sommaren också. Idag blev det bara två ägg och en skål med fil och flingor och nu innan lunchen så märktes det att det var för lite, jag blev alldeles skakis, som om jag skulle svimma vilken sekund som helst. Så lite mer måste det allt bli, medan jag är gravid i alla fall. Och kanske under tiden jag ammar i början.
 
Idag har vi tagit en tur ut till Solberga. Jag skulle hämta ut ett paket på Coop. I det låg det en jättefin vas som jag budade hem på Tradera i förra veckan! Supernöjd! Den passade precis där jag ville ha den. Och det bästa av allt, det finns med ett lock till vasen så man kan använda den som en burk också! I vasen får just nu lite härliga tulpaner stå, tills de är dags att slänga.
 
 
När vi var ute på Solberga så gick vi även in på Karlssons. Där köpte jag den silvriga ljushållaren så jag trodde att den skulle passa till den nya vasen, vilket den gjorde. Blev även den lilla burken utan lock med spetsband fick följa med hem. I den är det ett doftljus, som inte doftar allt för starkt.
 
 

amanda

min verklighet och när verkligheten är orättvis

RSS 2.0