What does the fox say?

 
Att jag är nostalgisk är bara förnamnet. I vintras försökte jag leta reda på liknande tomtar som mamma har, alltså de som alltid har stått framme vid jul och som varje julafton lyser upp i mörkret så fint. Jag hittade en. Får ge mig ut och leta mer till nästa jul.
 
Och då jag faktiskt tycker att det var bättre förr så letar jag spel som jag växte upp med. Många finns ju såklart kvar om inte alla men jag vill inte ha de nya modellerna, jag vill att de ska se ut som när jag var barn. Så när jag var på 12 korgar sist så gjorde jag, för min del, ett riktigt fynd!
 
Rävspelet!
 
Jag minns dock inte riktigt hur man ställer upp pjäserna eller spelar heller för den delen, men idag, med den information som finns på internet så slår jag vad om att med en googlesökning så vet jag! Minns inte heller om vi hade spelet hemma eller om det var hos farmor. Men mer än alla pjäser var med och för 10:- så tyckte jag att det var ett riktigt kap. Just nu får det stå framme i vår fejk-Stringhylla som också är ett fynd från 12 korgar. Den visar jag mer sen när jag fyllt upp det så som jag vill ha det. Nu är det bara ett ihop plock av saker.
 
 

Sjuka..

 
Måndag. Vi är hemma alla tre. Jag mådde dåligt hela lördag eftermiddag, både jag och Henke trodde att det berodde på att jag ätit otroligt lite vid lunch. Men innan vi skulle gå och lägga sig så besökte jag toaletten och blev därmed portad till soffan i vardagsrummet. Jag sov asdåligt pga vår kamin som sätter igång sig själv var 15:e minut men i övrigt så mådde jag bra. Även igår mådde jag bra även om det märktes att jag inte var helt kry. Idag mår jag precis som vanligt.
 
Henke då. Han fick springa till toaletten av andra anledningar hela natten. Plus ta Lucas. Han mådde också bättre på eftermiddagen igår men fortfarande orolig i magen. Idag mår även han bättre.
 
Och inatt, vid femtiden då var det Lucas tur. Han kräktes ner halva sängen och jag sprang in med honom i badkaret. Där klädde jag av honom medan han fortsatte och kräkas. Sen fick han sitta där och duscha sig själv medan Henke slängde in allt i tvättmaskin och jag tvättade Lucas. Lucas är pigg och glad men han får inte äta för mycket, inte dricka för mycket heller. Utifall att. 
 
 

4 januari

 
I slutet av året så lärde jag mig något nytt. Att göra hemmagjord bearnaisesås. Och jag upptäckte att det kan göras mer på de ingredienserna. Alltså det som inte används. Äggvitan. Den sparade jag och tog fram på nyårsafton. Jag vispade ihop vitan med socker och lite citronsaft och vips så hade jag en marängsmet. Inget konstigt alls egentligen men kul att jag inte slängde äggvitan utan använde allt. Jag gjorde hemmagjorda maränger utav smeten. Delade dessutom på smeten och hällde i karamellfärg, rörde dock om lite för mycket så de blev nästan helt färgade.
 
 
Dessa blev blåmelerade och de andra blev rosa, helt. Igår fick vi äta dem med vanlijglass då Jesper, Fatima och MaiLi kom på besök. De blev riktigt, riktigt goda. Och det bästa av allt är att jag har nio äggvitor till i kylen, som jag tänkte göra minimaränger av tills när Lucas fyller år. Vilket han snart gör. Usch vad tuden går fort.
 
 
 

amanda

min verklighet och när verkligheten är orättvis

RSS 2.0