Nästa person bör se upp!

 
Jag är en temperamentsfull person. De vet de som känner mig. Dock så visar jag det aldrig i offentliga miljöer, aldrig. Men idag fick det vara nog. Och det hade jag sagt innan.
 
Någon gång i vintras så går jag på Lindex med Lucas i vagnen. Han ligger nerbäddad i åkpåsen med en jacka, tunn mössa och snutten vid ansiktet. En dam stannar och kollar ner i vagnen. "Det där ser varmt ut!" utbrister hon. Jag blir så paff och hinner bara säga att jag presic kommit in innan hon går iväg. Hennes ord chockerar mig, Hörde jag rätt? 
 
För en och en halv månad sedan när jag ätit lunch med Cissi och Lucas hade kissat ner sig i lekparken när jag bytte blöja så somnade han äntligen, i bara blöja, i vagnen. Jag la över en tunn filt över vagnen, inte över suffleten för att täcka hans oinsmorda ben och så har han sin tunna snutte vid ansiktet, Jag gick återigen in på Lindex för att fynda på rean. En dam sneglar ner i vagnen, desto mer ju närmare jag kommer. När jag gått förbi henne så säger även hon "Det ser varmt ut det där".. Denna gången kunde jag i alla fall svara "Ja men nej det tror jag inte, vi går ju hela tiden". "Ja idag ja" häver hon ur sig då. Jag blir lika chockerad denna gång. 
 
Jag sa då att nästa person, den tredje i ordningen, kommer att önska att den inte nämt något. Vilket jag hoppas blev sant idag.
 
För idag när Lucas ligger i vagnen och sover, i en tunn t-shirt och blöja, med suffletten nerdragen (med en lucka på över 10 cm så att det ska komma in luft) så att han inte ska få solen på sig då han knappt är insmord och en tunn filt över vagnen (igen) för att skydda benen så säger en dam till Henke, jag står och tittar på ett loppisbord, att "Är det inte lite varmt därinne?" varpå Henke svarar "Nej han ligger i bara blöja så jag kan inte göra mer" och hon fortsätter att säga att vi ska dra upp suffletten, då brast det för mig. Jag sa åt henne att hon kränker oss som föräldrar som ens ifrågasätter hur vi gör med vårt barn, "Ja men ni kan ju dra upp" Nej det kan vi inte och för det andra så drog vi precis ner den. Sluta att anklaga föräldrar när du inte vet om deras historia. "Ja men bara lite" Ja men han kan inte få solen på sig för han har cancer och har väldigt känslig hud. Tanten svarar knappt längre och jag säger till igen att hon ska aldrig mer säga något till en föräldrer då hon inte har en blekaste aning om varför de gör som de gör. Vi gör vad som är bäst för vårt barn. Att det ens ska behöva gå så långt att jag ska skrika ut att han har cancer och därför ligger han skyddad, det är helt absurt. När vi kommit bakom hörnet så bröt jag ihop mer och bara satt och skakade och grät.
 
Alla får tycka och tänka precis vad de vill, men ni har fan ingen som helst rätt att säga det till oss. Ingen!
 
De nästkommande som yttrar sig kommer få de jobbigare. För nu har jag äntligen fått modet att säga ifrån!
 
 

I min ägo

 
Ibland gäller det att vara snabb. Ser man något man vill ha så får man sätta ut armbågarna och stånga sig fram. Eller, det gick ju inte riktigt till så men jag fick den ändå. Jag äger nu en jordglod, en gammal, gulnad lampa i from av en jordglod. Som är lite nött på sina ställen men riktigt fin ändå.
 
Tolv korgar hade lagt ut en bild på instagram där den fanns med, Lucas vaknade kl ett och tio i två var vi där. Och vi var inte ensamma. Inte idag heller. Vi hamnade långt bak i kön och när de väl öppnade så såg jag person efter person gå förbi jordgloben utan att ens titta på den. Alla utom en. Men hon gick vidare, följde strömmen. Så jag hann fram. Lucas skrek så fort han såg den, allt som är runt är roligt enligt honom. Och jag blev lika glad jag då jag såg att den var fin. Däremot så reagerade jag på priset, 200:- och blev lite snål. Men så tänkte jag efter att de har aldrig haft några "överpriser" förut så jag slog till. Och nu när jag söker runt på blocket så är jag mer än nöjd. 
 
Det blev lite leksaker och böcker till Lucas också. Kan inte motstå små Little people-figurer för 5 kronor styck, eller böcker från Ritchers förlag för 10 kronor, eller små plastfigurer för 5 kronor styck som jag ska få leka lite med sen. I form av att pyssla med dem. Men mer om det senare.. 
 
Tycker dock inte om foten så värst, så jag funderar på att betsa den lite, lite mörkare sen.. 
Annars så är jag supernöjd med min glob.
 
 

amanda

min verklighet och när verkligheten är orättvis

RSS 2.0