Vecka 37

 
 
Vecka 37. Inget ovanligt, men tusan vad nära vi är nu. Och barnmorskan sa igår att "du kanske inte ens kommer på nästa möte". Hoppas hon inte kan känna sånt på magen, så att jag inte kommer på nästa möte, för då kan nämligen Henke följa med. Vore kul om han fick vara med och se hur ett möte med barnmorskan går till. Och höra hjärtljuden speciellt.

Inatt var ingen rolig natt vid ett tillfälle. Vet inte vad klockan var för jag kollade aldrig men när jag inatt vaknade för att gå på toaletten så var jag först tvungen att vända mig från sida till rygg, vilket är otroligt lätt när man är gravid. Då fick jag så jäkla ont i ryggen så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Och då mindes jag ju såklart vad barnmorskan sagt i föräldragruppen, de flesta värkar sitter i ryggen och inte i magen. Jag hoppades som tusan att det inte var en värk, med tanke på att jag bara kände ryggvärken på vänstra sidan. Det höll i sig länge och jag väckte Henke där jag låg och kved, han vaknade nog aldrig helt för då hade han pratat med mig, men han höll i min hand och det kändes just då väldigt tryggt. När ryggvärken börjat gå över så kunde jag äntligen gå upp och gå på toa och efter det så tog jag två panodil bara utifall att det var "falska" värkar, så att jag skulle få fortsätta sova hela natten. Vilket jag fick. Tackar!
 
 
Och igår kunde jag gå till Ica och hämta ut mitt paket från Lekmer.se med den fina filten och supersöta sängkläderna från Babygreen. Filten är otroligt mjuk och härlig, precis som de beskrev den. Så jag är supernöjd med mitt reafynd! Hoppas ägaren, som snart kan komma ut, gillar den lika mycket som jag gör!
 
 

Barnmorskebesök vecka 36


Idag var jag till barnmorskan för möte då jag är i vecka 36. Lite sent då jag ändå går in i vecka 37 imorgon. Men så är det.

Men det blev ett lite annorlunda besök idag. Min barnmorska hade med sig en studerande tjej idag som var med. Så tack vare henne fick jag göra ett ultraljud för att hon skulle se hur det ser ut när en bebis nästan fixerat sig med huvudet neråt. Så sjukt att se vår bebis igen! Sist var den ju inte alls stor och då såg man ju hela kroppen. Nu fick bara huvudet plats på skärmen. Kanske finns olika instrument att kolla med såklart men lite skillnad är det ju ändå. Hjärtljuden lät som vanligt bra och SFmåttet låg på 36, vilket faktiskt inte säger mig någonting! Jag vet att jag legat normalt på kurvan men det glömde jag fråga idag. Glömde även att fråga vad hjärtslagen låg på idag.

Vi gjorde även en sammanfattning på hur min graviditet varit samt hur jag "vill" att förlossningen ska gå. Vilken typ av smärtlindring jag vill ha och inte och pm jag är positiv eller negativ till amning. Och jag vill gärna amma så länge jag kan om allt funkar som det ska!

Det är så skönt att komma dit och få bekräftelse på att allt står rätt till, med det som de kan kolla i alla fall. Att höra vår bebis hjärta är lika roligt varje gång och idag fick jag ju se det också igen. Men hon var noga med att inte gå för långt ner på kroppen så att man kanske skulle se vad det är. För det vill jag inte veta fören h*n är ute! :)

Mer drömmar..

 
Inatt drömde jag igen om graviditeten. Men denna gång var det inte om bebisen, även om h*n stod i centrum. Jag blev överraskad av vänner, som jag inte alls minns vilka det var, med en babyshower. Massa lekar, blöjtårtor och massa annat. Hur allt slutade vet jag inte då jag vaknade och var tvungen att gå på toa.
 
Inatt var det rekord för hur många gånger jag gick på toa. Tre vändor blev det och det skulle kunnat blivit en fjärde men då var Henke vaken och jag hade ingen lust att gå upp i en upplyst hall där jag hade risken att piggna till och jag kände att jag behövde sova mer. Detta eviga springade till toaletten inatt beror på att jag hade som mål att dricka 2 liter vatten igår, vilket man ska göra varje dag såklart, men det gör jag aldrig annars så min kropp var nog inte alls van vid detta. Jag tror jag drack över två liter och det fick jag som sagt var betala för inatt. Så aldrig mer. Mer vatten om dagarna ja, men inte två liter..
 
 
Och igårkväll efter föräldragruppsmötet så började jag baka ett nytt bröd direkt när vi kom hem. Ett brytbröd som skulle vara fullt med fibrer och det gick jättebra! Efter maten när brödet svalnat så provsmakade vi och det fick godkänt av oss båda. Har blivit lite för dålig frukost för min del ett tag så nu var det dags att byta ut köpt vitt bröd mot lite nyttigare hembakt bröd. Så idag blev det en bulle bröd, två ägg och två kiwi. När jag snart går hem så kommer jag faktiskt vara mindre aktiv på dagarna så det kan vara bra att äta lite mindre frukost och nyttigare så att jag inte får i mig för mycket onyttigt och blir ännu större än vad jag ska.

 
 

amanda

min verklighet och när verkligheten är orättvis

RSS 2.0