Nyårslöften..


En månad kvar till nyår men jag har redan tänkt ut mina nyårslöften för nästa år. Hittills har jag klarat mitt nyårslöfte för detta år. Att inte äta på McDonalds på hela året och det kommer nog att fortsätta nästa år. Det enda jag har tagit på donken detta år är en eller två muggar med coca cola.

Inför nästa år ska jag försöka lära mig att sticka, vill ha en massa olika halsdukar och kanske rent utav en mössa. Det jag tycker är svårt med sånt det är att läsa en bruksanvisning. Det är rena grekiskan för mig.

Det andra jag tänkte som nyårslöfte är att jag ska fota mer, inte fler fotosessions, vilket skulle vara kul såklart, men mer att jag ska fota ur vardagen. Mig själv, landskap, människor och sånt. Måste ju utvidga mig! Har ju nyligen fått en ny redigeringskurs eftersom jag köpte en premunation på en fototidning och då följde en av hennes kurser med i priset. Så den ska jag kika på snart! :) Tänkte att jag skulle tjuvstarta med det, redan imorgon. Och bilderna, en del av dem, kommer såklart läggas upp här på bloggen.

Ingen sol idag heller..


Igår så bestämde jg mig att jag skulle försöka mig på ett nytt försök att sola nu på morgonen. Så jag traskade glatt iväg till solariumet, lite tidigare än om jg skulle jobba såklart. Och när jag kommer gåendes, nästan framme så såg jag hur en tjej sprang och tänkte att hon missar nog bussen, men ett par steg längre fram såg jag hur hon hjälper en äldre dam upp. Jag går fram samtidigt som en cyklist stannar till också. Jag drar upp telefonen ur jackfickan och ringer efter en ambulans då hon blöder från näsan, den hade tagit hela smällen när hon ramlat.

Så vi hjälpte henne in till väggen medans vi väntade på ambulansen. Hon nämnde att hon skulle till vårdcentralen ändå för ett göra ett pktest( blodprov ) så då slog hjärnan igång, det testet innebär att hon äter blodförtunnande medicin så då ringde jag återigen ambulansen för att informera om det. Och damen var pigg och glad trots det som hänt, men hon hade ju så mycket att stå i idag så till Eskilstuna ville hon inte åka. Men när ambulansen till slut kom så kunde jag fortsätta till jobbet.

Hoppas att damen klarar sig utan en bruten näsa och att hon får åka hem och julstöka snart. :)

Och ibland är det bra att dels vara utbildad undersköterska och ha en chef som äter blodförtunnande så man kommer ihåg sånt. ;)

Misslyckat


Idag efter jobbet skulle jag ha solat på det nya solariumet. Två kronor i minuten med nya fräscha rör tyckte jag lät som en bra deal. Eftersom det var sista dagen imorgon så tänkte jag passa på. Men till min besvikelse så funkade inte deras växelmaskin så jag fick vända på klacken. Första misslyckade händelsen.

Andra misslyckandet står jag själv för. Jag blev helt plötsligt sugen på att baka lussebullar, jag handlade hem alla ingredienser tidigare idag, men då fann det ingen jäst för söta degar. Henke erbjöds sig att gå upp till matpiraten för att handla. När han kom hem så började vi baka. Men lite stolt som jag är så skulle jag med ögonmått hälla i salt, likadant som jag alltid gör ( trycker som på en pump på saltkaret för att få ut salt alls) och locket lossnar.. Såg inte ut som om att det kom i så mycket salt så vi hade i mjöl, och smakade sedan av. Det smakade bara salt. Haha. Så jag får glatt köpa ny jäst, kesella och saffran och börja om på fredag. Som det var tänkt från början.. Men då ska jag bara använda mått..

amanda

min verklighet och när verkligheten är orättvis

RSS 2.0